* Prima pagină * Căutare * Contact *
   

Trimiteti pagina de mai jos pe o adresa de email, completand formularul urmator:

Numele dvs:
Email-ul dvs:
Subiect mesaj:
*** Adresa de email destinatar (mai multe separate prin ;):

*** - Camp obligatoriu

Mesajul va contine urmatorul text:
.......................................

Cuvânt înainte
Cuvant inainte

Continutul acestui volum constituie prima consemnare completa a unui moment electoral unitar - alegerile locale din Capitala, in 1996.

Pentru o viitoare Istorie a Democratiei Romanesti, putine vor fi, din pacate, izvoarele care sa ofere cercetatorilor un calup sistematizat de date si idei.

Singura presa, cu parti-prix-urile ei inevitabile, va putea sa constituie o sursa de documentare - in cazul in care bibliotecile publice mai pastreaza un vechi si bun obicei - de a achizitiona si pastra o parte din noianul de publicatii post-decembriste.

A fost meritul unui post privat de televiziune - ANTENA 1 - de a fi avut flerul sa gazduiasca o initiativa publicistica ce scotea, pentru prima data, notiunea de "campanie electorala" din tiparele anoste si primitive ale genului practicat pana atunci.

A fost, in acelasi timp, meritul participantilor de a fi "jucat" adeseori cu aplomb, pe o partitura in premiera si in fata unui public decis sa nu (mai) faca concesii.

Ideea acestei carti, a reunirii intr-un volum a ceea ce era destinat eterului, a pornit de la necesitatea de a pune la dispozitia celor care cred cu adevarat in democratie si in progresul ei, un instrument de lucru.
Un manual, daca vreti, din care se poate invata ceva - din bune si din rele, din adevaruri si minciuni, din sinceritate si demagogie.

Acesta este motivul principal pentru care aceasta carte incearca sa iasa pe "piata" la momentul potrivit: acela al confruntarii cu realitatea a intentiilor cu realizarile.

Acesta - si nu altul - este motivul pentru care putem spera ca, in ciuda deceptiilor si cu nefireasca toata rabdare, vom ajunge ziua in care votul nostru sa fie acordat celor cu adevarat cei mai buni.


 
Copyright © 2005 - 2020 - Editura AlegRO