Cuvânt după

Cuvânt după

Este, desigur, interesant de vazut ce s-a intamplat cu personajele acestei piese jucate o singura data, in premiera, in primavara lui '96.
Singurul care revine, cu tenacitate, este Mihai Erbasu, atunci socialist - acum aperist. Alti doi candidati din esalonul inferior, al sectoarelor, tintesc acum la varf: sunt Catalin Chirita, primarul sectorului 5 si George Padure, primarul sectorului 1. Ei isi impart, dealtfel, mandatul unic, in '96, al CDR-ului, marsaluind sub culorile taraniste si liberale, fiecare pe culoarul sau.
Ilie Nastase, dupa cum stiti, s-a lasat de politica si s-a apucat de sport, considerand episodul candidaturii ca o eroare personala pe care, insa, n-o regreta - cum nu regreta nici una dintre erorile unei vieti exceptionale.
Victor Ciorbea, in schimb, a ramas dedicat politicii. Dupa vreo 5 luni petrecute la Primarie, asupra sa s-au atintit, pline de speranta, privirile domnului Constantinescu, dornic sa transeze intr-un mod surprinzator disputele intertaraniste pentru functia de premier. Investit cu un munte de sperante, dl Ciorbea i-a rasplatit pe sustinatorii sai cu o mare de deceptii. 13 luni petrecute la Palatul Victoria i-au lasat lui insusi un gust amar si o decizie categorica - aceea de a face alta politica. Se aude ca, din partea partidului sau (ANCD), va candida la presedintie.
Anton Vatasescu a razbit un an si ceva pe la primarie, ca viceprimar. Singur printre prea multi taranisti, si-a luat lumea in cap si a intrat in business.
Tot in business s-a retras si domnul Dinu Patriciu, dupa insuccesul ANL-ului de la legislative. Si-a lasat barba, a calatorit, a facut afaceri discrete si, la fel de discret, s-a reintors in PNL, de asta data cuminte si rabdator.
Alexandru Athanasiu a devenit ministru al Muncii si Protectiei Sociale in cabinetele Ciorbea si Vasile, a castigat sefia partidului si s-a retras pentru a continua strategia pentru aliante a partidului mostenit de la dl Cunescu - PSDR.
Domnul Viorel Ursu este avocat si pledeaza in procese cu rasunet. Doamna Minodora Ilie a devenit consilier al primului ministru Ciorbea, supravituindu-i nu numai acestuia, dar si urmasului sau Radu Vasile. In prezent e tot la Palatul Victoria. Ca si D.V. Ursu, Sergiu Andon s-a dedicat avocaturii, lasand un loc gol in breasla gazetareasca.
Sa mai amintim ca, dintre candidatii la sectoare, Marin Lutu si Ion Dinuta, deveniti primari la 4 si 6, au facut sa rasune presa de pe urma unor scandaluri legate de piete.
Si, nu in ultimul rand, Crin Halaicu, titularul postului la ora Turneului: retras in afaceri, acesta n-a prea mai dat prilej presei sa se ocupe de el, protejandu-si cu grija viata privata.