* Prima pagină * Căutare * Contact *
 


Cuprins

Introducere
Cuvânt înainte

I Preliminariile
   Clasa mijlocie are de aparat ...
   Nici o personalitate politica ...
   Toate partidele isi fac un titlu de glorie ...
   Intr-o campanie electorala seful echipei ...
   Calitatea de intelectual ...
   Vocea sefilor de campanie ...
   Campania electorala intre ...
II Primul tur - Candidatii se prezinta
   Ioan Pop de Popa
   Corneliu Vadim Tudor
   Gyorgy Frunda
   Adrian Paunescu
   Nicolae Manolescu
   Tudor Mohora
   Petre Roman
   Emil Constantinescu
   Ion Iliescu
   ANALIZE
III Turul al doilea - Fata-n fata cu telescpectatorii
   Ioan Pop de Popa
   Niculae Manolescu
   Petre Roman
   Ion Iliescu
   Emil Constantinescu
   Corneliu Vadim Tudor
   Tudor Mohora
   ANALIZE
IV Turul al treilea - Fata-n fata cu contracandidatii
   Emil Constantinescu
   Ioan Pop de Popa
   Corneliu Vadim Tudor
   Tudor Mohora
   Gyorgy Frunda
   Nicolae Manolescu
   Petre Roman
   Ion Iliescu
Bilanţuri, comentarii, premii
Statistica si politica
Faza finală
   "Finala Mare"
   "Finala Mica"
Dialoguri Post-electorale
   Noaptea legislativelor
   Cui dam voturile din turul 2?
   PRM trage concluzii
   PD Satisfactie bine temperata
   CDR - Euforia victoriei
Super finala turneului
   Ion Iliescu - Emil Constantinescu
Ziua Z
   Amintiri din viitor
ADDENDA
   Partide in campanie
   Partide in campanie (30 aug 1996)
   Aliante in campanie (19 aug 1996)
   Aliante in campanie (26 aug 1996)
   Radu Campeanu
   Gheorghe Funar
   Guvernul Presei Independente
   Rezultatele Turul 1
   Rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale
   Regulamente de organizare si desfasurare a "Turneului candidatilor"
   Corespondente
   Un sondaj intarziat
 
Cuvant dupa

 

Carte/Capitol/Subcapitol: Campania electorala intre ...

Campania electorala intre “ce tie nu-ti place” si “disimulare si duplicitate”!
INVITATII: Miron Mitrea (P.D.S.R.) Remus OpriS (C.D.R.)
13 SEPTEMBRIE 1996
 

O. Andronic: Se afla azi in studio reprezentanti ai celor doua formatiuni principale angrenate in campania electorala – Miron Mitrea de la P.D.S.R. si dl Remus Opris, de la C.D.R., impreuna - sau, mai bine zis, fara - dl Mircea Moldovan, presedintele Consiliului National al Audiovizualului. inca speram ca domnia sa isi va face aparitia si ca doar un incident neprevazut l-a impiedicat sa ajunga la timp. Avem nevoie, realmente, de domnia sa ca arbitru in aceasta disputa care se va inscrie, nu am nici o indoiala, pe coordonatele fair-play-ului. inainte insa de a deschide discutia, v-as ruga sa urmariti, alaturi de telespectatori, cateva secvente dintr-un sondaj realizat astazi si difuzat acum o jumatate de ora de catre reporterii Antenei 1: (“Ce impresie va fac clipurile care, in loc sa prezinte ofertele politice, vorbesc despre alte partide?” “Neplacuta, pentru ca nu este normal; fiecare trebuie sa-si faca reclama pentru partidul si programul lui”. “Ce masuri credeti ca ar trebui sa se ia impotriva acestora?” “Suntem impotriva acestor clipuri. Nu e bine, nu-mi plac. Trebuie sa respecte legislatia, sa se urmareasca daca e legal sau nu”. “Nu prea urmaresc, nici nu am timp si sunt cam blazata din punctul asta de vedere. Am impresia ca la noi nu s-a inteles ce este o campanie electorala, fiecare arunca cu noroi in celalalt, in loc sa ofere alegatorilor ceva nou si valabil”.) Campania electorala, a debutat sub semnul acestei divergente de opinii. Cum vedeti dvs., din propria pozitie, rolul acestor clipuri?
M. Mitrea: Sigur ca opinia publica are puncte de vedere in ceea ce discutam si este important, sunt convins ca o buna parte dintre alegatori stiu la ce ne referim. Pentru mine intrebarea pusa de reporter este putin ciudata, pentru ca nu putem sa ne referim intr-o campanie electorala de doua-trei saptamani, cat a trecut, la un anumit mod de a aborda politica. Fiecare partid isi face propriile strategii; mi se pare normal sa spunem fiecare ceea ce credem ca nu este bun despre programul celuilalt.
R. Opris: De acord cu ce spuneti, dar nu sunt de acord cu ce faceti. Pentru ca in materialul filmat pe care l-ati prezentat de nenumarate ori – si o sa va spun si de cate ori: de opt ori la Televiziunea Nationala, de 20 de ori la Antena 1 si de cateva ori la Tele 7abc, incepand chiar din prima zi a campaniei electorale - dvs. nu ati facut o critica asupra programului nostru, ci ati facut, pur si simplu un atac la persoana; cum, dealtfel am si aratat in clipul nostru, o campanie murdara. Si ma bucur ca si in staff-ul de campanie electorala a dvs. s-au gasit sustinatori de confirmare a spuselor noastre. Stiti bine, dl Mihaescu a calificat acest clip ca fiind banal, de prost gust. Si cred ca a sintetizat foarte bine punctul de vedere pe care si eu il am fata de acest material. Este, dealtfel, si singurul material video pe care l-ati prezentat electoratului roman in aceasta perioada. intr-adevar, cetatenii asteapta sa se prezinte fiecare partid cu ceea ce ofera vietii politice, cu ceea ce isi propune sa faca in viitor. Este regretabil faptul ca P.D.S.R. sau dl Iliescu nu-si propun decat sa calomnieze, sa denatureze unele realitati si, pana in prezent, sa cheltuiasca sume imense de bani, (daca nu stiti o sa va spun si cam cat v-a costat si emisia pe post, inclusiv cu preturi aproximative chiar productiei acestui material. Este vorba de zeci de mii de dolari pe care, deocamdata, i-ati aruncat pe o campanie negativa). Noi am considerat ca era util sa aducem electoratului si chiar dvs. un avertisment pentru ca acel clip pe care noi l-am pregatit si pe care noi l-am dat de trei ori de fiecare data asteptand ca dvs. sa puneti punct calomniei; ei bine, acest video-clip este o invitatie pe care v-am adresat-o la o oarecare retinere in domeniul campaniei negative si, daca se poate, introducerea sabiei in teaca, nu la a ne bate cu sabii de lemn, de a ne duela, daca vreti, in campania electorala intr-o maniera fair-play de pe urma careia sa castige, in primul rand, electoratul romanesc.
O. Andronic: Domnule Opris, clipul pe care l-a facut C.D.R.-ul in replica era pregatit, ca intr-un razboi strategic, sau a fost reactia .…
R. Opris: Nu, absolut deloc. Am si spus ca, practic, inca de la inceputul campaniei, P.D.S.R.-ul a inceput cu acest video-clip si pana ieri a fost singurul material video pe care l-au dat in timpii alocati campaniei electorale, iar noi am elaborat acest material filmat de-abia in inceputul saptamanii acesteia si a fost dat de trei ori. Si, ca sa mi se intareasca ceea ce spun, trebuie sa arat ca materialul nostru, spre deosebire de al P.D.S.R.-ului, care are o durata de opt minute, este foarte succint, este ilustrativ pentru mesajul pe care si l-a propus si cu care se si incheie: opriti campania murdara! Cred ca in aceste materiale cetateanul a putut vedea ca nu urmarim sa raspundem adversarului cu aceeasi moneda, ci ca dorim, pur si simplu, sa fie un mic avertisment, pornind de la ideea romaneasca: e bine sa nu faci celuilalt ceea ce nu-ti convine tie sa ti se faca.
M. Mitrea: Eu nu pot sa nu ma mir de capacitatea de disimulare si de duplicitatea pe care Conventia o prezinta tot timpul. Vorbim aici de doua lucruri care sunt diferite, de doua moduri de a face campanie: una este o campanie murdara si alta este campania negativa – lucruri care sunt total diferite si eu vreau sa le abordez. Campanie murdara – incepand din 1992, “Romania Libera” care, stim cu toti ca este ziarul Conventiei, nu se mai opreste in a duce o campanie murdara, facandu-ne pe noi ticalosi, prosti, nesimtiti ai tranzitiei, de patru ani de zile, “Romania Libera” face o campanie extrem de murdara. De patru ani de zile, liderii Conventiei … fac aici o paranteza. Venind acum in masina l-am auzit pe dl Emil Constantinescu care ataca foarte dur Presedintia si partidul nostru. Si dvs. vorbiti de o campanie negativa cand, de patru ani de zile nu se face altceva in aceasta tara. Sigur, pot sa spun ca nu cred si nu-mi aduc aminte ca partidul nostru sa fi facut o campanie murdara, sa fi folosit asemenea cuvinte din afara limbajului politic referitor la Conventia Democratica, si care se gasesc in articolele semnate de Mihai Bacanu. Referitor la clipurile de care vorbim – atac la persoana. Eu cred ca aici este vorba de tactica dvs. de a disimula un anumit mesaj. Revenirea Regelui in tara tot timpul a fost organizata de catre Conventie. De sase ani de zile, dl Emil Constantinescu spune ca este monarhist. Acum in campanie, dansul stie ca nu e bine sa spuna acest lucru, vrea sa nu isi mai aduca nimeni aminte ca a spus acest lucru si ca sustine aceasta problema si pe buna dreptate, asa cum dl Diaconescu recunostea, de curand, este un partid monarhist. Si spuneti ca este atac la persoana doar faptul ca noi am incercat, printr-un clip care nu face nici un fel de metamorfoza din figura d-lui E. Constantinescu … de prost gust, cum faceti in clipul dvs. sa ne aducem aminte ca dl E. Constantinescu a spus ca este monarhist, ca va face doua referendumuri daca vine la putere. Ma si mir ca un candidat la Presedintia Romaniei afirma in mod serios ca va face referendum sa vada daca Romania trebuie sa fie republica sau monarhie. Eu ma astept ca un om care aspira la aceasta functie sa cunosca Constitutia, sa o respecte. De exemplu, in campania locala s-a spus ca in 200 de zile se vor face anumite lucruri. Foarte bine. Sa le vedem. Ca sa va dau un exemplu de duplicitate. Dupa aceea, vine dl Ciorbea si spune ca va da afara toti directorii generali din Primarie. Ca si cum Primaria nu ar fi fost condusa pana acum de Crin Halaicu, care si-a terminat mandatul ca om al Conventiei. Cred ca ar trebui sa facem o campanie fara a incerca sa mai pacalim oamenii.
R. Opris: Iata ca am asistat aici la cateva momente de campanie electorala pura si imi pare rau ca nu este si invitatul de la C.N.A., pentru ca ar trebui sa scoatem din timpii de campanie alocati P.D.S.R.–ului minutele pe care le-a irosit in felul acesta dl Mitrea. Problema este alta. Nu este vorba de o campanie electorala pe care ne-o facem de patru ani. Pentru ca nici nu am fi putut face campanie electorala timp de patru ani. Ne-am facut rolul de forta politica aflata in Opozitie. Si cred ca acest atribut ni l-am exercitat asa cum se cuvine. Nu puteam sa fim indiferenti, sa tacem si sa aplaudam – poate v-ar fi convenit – ca tara a picat intr-un dezastru economic de care P.D.S.R.-ul este responsabil; nu puteam sa fim tacuti in momentul in care dvs. ati murdarit nu doar niste emisiuni, ci insasi viata politica romaneasca prin persoanele politice pe care le-ati promovat si vreau sa va spun ca ati etichetat si ziarul “Romania Libera” si liderii Conventiei intr-o maniera… imi pare rau ca dvs. nu cititi ziarul si nu puneti intrebari despre ceea ce se scrie in presa, reprezentantilor dvs. in Guvern. Eu raman uimit de faptul ca nu v-ati facut curatenie in propria casa, pentru ca sa aveti intr-adevar o imagine si o credibilitate in fata electoratului romanesc. Ei bine, la ora actuala, lucrurile nu se mai pot repara, desi se incearca cu disperare acest lucru, sunt convins ca ce a fost bun si ce a fost rau, electoratul romanesc poate sa discearna, el este adevaratul judecator. Prin imagini video nu ne exprimam decat un punct de vedere. incercam sa ne aparam, totodata, daca suntem loviti si pana acum am fost si ma refer strict la campania electorala, insa sa nu asteptati de la noi sa fim complici prin tacere la tot ceea ce a insemnat rau in guvernarea dvs. Pentru ca, stiti bine, sondajele de opinie arata ca, la ora actuala, avem de suportat cel mai nepopular guvern pe care l-a avut Romania in perioada post-decembrista. Si putin a mai ramas ca acest cosmar politic sa se termine si este momentul ca noi, partidele din Opozitie, sa aratam clar ca exista si o (alta)alternativa.
M. Mitrea: Ati spus ca parem disperati. Eu nu sunt disperat deloc, sunt chiar linistit. Deci chiar dvs., acum vorbind, ati facut o campanie murdara.
O. Andronic: Va propun o chestiune tehnica. Hai sa facem o delimitare: pana unde tine o campanie murdara si de unde incepe campania negativa sau viceversa. Care ar fi criteriul de departajare?
M. Mitrea: De fapt, e greu sa cred ca un politician nu face campanie electorala. Un politician face tot timpul campanie electorala. Chiar acum voiam sa arat, la ceea ce a spus dl Opris vreau sa raspund cu argumentele mele. Acum a afirmat dl Opris ca avem oameni murdari. Nu ma asteptam ca cei din Opozitie sa aplaude ceea ce fac cei de la guvernare, dar nici sa foloseasca asemenea cuvinte. Dvs. vreti sa spuneti acum ca dl P.M.Bacanu este, de fapt doua persoane, scuzati-ma ca nu m-am exprimat corect.
R. Opris: O sa invatati …
M. Mitrea: Faptul ca spuneti ca el, ca politician, este una, iar cand semneaza un articol, folosind niste cuvinte murdare, este alta, pe mine nu ma convinge. Si felul cum face politica, l-am vazut si la televizor, foloseste niste fraze absolut suburbane. Eu spun si am argumente ca ati facut tot timpul campanie negativa. Spuneati ca noi nu am facut curatenie in propria casa. Iar incercam sa fim duplicitari. Va dau din nou un exemplu cu Primaria Capitalei. Dl Ciorbea vine si spune ca da afara pe toti directorii din Primarie care sunt niste corupti si niste incompetenti. Aici este problema: 1. acesti directori au fost sub conducerea lui Halaicu, care este si acum membru al Conventiei Democrate si 2. in timpul campaniei electorale locale, noi am afirmat ca acesti oameni sunt niste corupti si incompetenti, iar dvs. ati spus ca nu, ca acesti oameni sunt capabili.
R. Opris: Nu acceptati ca in Primarie sa se faca o selectie a persoanelor?
M. Mitrea: Ba da, dar mergeti acum in blocul unde sta dl Ciorbea si veti vedea ce este acolo si pe urma sa vorbiti de curatenie. Pe mine aici ma deranjeaza un lucru: ca una spuneti si alta faceti. Vorbeati de sinceritate. Ce sinceritate? Ati spus in campania electorala ca v-ati bazat pe nevoia de schimbare, poate schimbarea fortei politice, de fapt.
R. Opris: Vedeti dvs., se pare ca, exact atat a vrut electoratul bucurestean. O schimbare pur si simplu. Important este ca nu s-a dorit de catre electoratul bucurestean penalizarea Conventiei, ci s-a dorit, pur si simplu schimbarea anumitor persoane. Electoratul l-a votat pe dl Ciorbea si bine a facut. O sa vedeti ca exista o alta mentalitate, este un alt dinamism in ceea ce isi propune sa faca. Haideti sa ne uitam in ograda Guvernului. Dvs. asa, intr-o maniera tacita – Guvernul dvs. l-ati schimbat intr-o maniera mai putin deschisa in acesti patru ani, ati schimbat vreo 21 de ministri si secretari de stat fara ca, intr-un fel, sa se vada ca ati facut aceasta schimbare. Si lucrul acesta nu s-a vazut ca un fenomen de progres in activitatea Guvernului. Sunt punctele de vedere ale unor cetateni – sondajele de opinie le arata.
M. Mitrea: Sondajul care conteaza, stiti la fel de bine ca si mine, este ziua votului.
O. Andronic: Va propun un time-out. Un telespectator a telefonat acum cateva minute, punand o problema interesanta: “Cum raspund cei doi invitati despre faptul ca fiecare clip, al fiecarei formatiuni politice se straduieste sa etaleze numai calitatile. Cum poate lua cunostinta electoratul despre defectele reale ale formatiunilor oponente pentru a avea o imagine cat de cat completa” (Gheorghe Remus – Bucuresti). Deci, cititorul nostru pledeaza pentru …
R. Opris: Daca imi permiteti, am sa shitez raspunsul meu. Nu incercam numai prin emisiunile de televiziune sa ne prezentam electoratului. Pentru ca, despre noi, electoratul stie multe si despre ceea ce am facut in aceasta perioada si ne cunosc cetatenii tarii si cu lucrurile noastre bune, si cu defectele noastre, pe care le supradimensioneaza evident, adversarul politic. insa, tocmai pentru ca aceste stratageme, aceasta campanie, revin la etichetarea “murdara”, sa nu poata afecta imaginea noastra in randul electoratului, nu ne oprim in a fi prezenti in fata cetatenilor doar prin mass-media. Menirea noastra este, in aceasta perioada, de a avea foarte multe contacte directe cu cetatenii tocmai pentru ca dansii sa ne cunoasca pe viu, sa ne puna intrebari si sa cantareasca. Nu vrem sa aparem ca imagine exclusiv asa cum ne prezinta adversarii nostri sau doar prin intermedierea mijloacelor media. Evident sunt neaparat necesare. Nu poti sa discuti cu 23 de milioane de oameni. Intentia noastra este de a ne axa foarte mult in aceasta campanie pe acest contact direct, sa privim oamenii in fata, nu ne este rusine sa discutam cu ei si asteptam ca sa ne cunoasca asa cum suntem.
M. Mitrea: Cred ca este o intrebare oarecum diferita de ceea ce a rezultat si cred ca va trebui sa ne gandim serios la aceasta problema. Cred ca este important ca fiecare partid sa recunoasca faptul ca mai si gresim si sa explice de ce a gresit. Cred ca cel mai important in Romania este ca a existat pace, in jurul nostru se intampla o serie de lucruri, presedintele Iliescu a reusit sa tina in mana o situatie pe care n-au reusit sa o tina sarbii, rusii, desi au existat presiuni foarte mari, in ceea ce priveste Ardealul, Transilvania. Sigur ca nu o sa spuna niciodata Conventia ca administrarea orasului a fost tot timpul in mana oamenilor ei si ca, in general, acesti oameni au administrat dezastruos acest municipiu. Ce spunea dl Ciorbea de amanarea anului scolar? Dar uita sa spuna ca, in ceea ce priveste alimentarea cu apa, reparatiile din scoli erau, de fapt, datoria dansului.
R. Opris: Stati putin; amanarea scolilor s-a facut din cauza epidemiei de meningita. Dvs. considerati ca dl Ciorbea a adus acest virus in Romania?
M. Mitrea: Vreau sa va spun ca exista puncte de vedere diferite. Sunt pareri care spun ca acest virus este transportat de sobolanii din Bucuresti. Verificati daca …. Va rog, ca medic, sa verificati. Nu spun ca sunt corecte sau nu, sunt pareri.
R. Opris: Probabil ca dvs. legati existenta sobolanilor tot de fenomenul meningita din Marea Britanie si, probabil – daca vreti, mergem in alt domeniu.
O. Andronic: Va mai propun o chestiune. Pe principiul legii talionului: clip pentru clip – exista riscul bataliei continue. Poate fi ea stopata, poate fi discutia de astazi un semnal de revenire la normalitate, cel putin din punctul asta de vedere? Sunteti doua persoane cu responsabilitati majore in acest sens.
R. Opris: Raspunsul nostru a fost dat chiar in finalul acelui clip. Noi am facut apel “incetati campania murdara!” si am spus “Nu vrem sa folosim asemenea metode!”. Am inceput, prin a evidentia, in continutul clipului niste divergente si, in fond, o atitudine duplicitara intre ceea ce a spus candidatul Ion Iliescu in momentul in care si-a depus candidatura si ceea ce a facut staff-ul sau electoral, pentru ca atunci si este citat chiar in continutul clipului si fara nici un fel de denaturare a imaginii, candidatul dvs. care spunea ca nu sunt importante confruntarile noastre si lansarile de sageti reciproce ci, efectiv, elementul determinant al vietii politice este realitatea de zi cu zi. Ei bine, practic, in acest videoclip a fost incalcata aceasta dorinta a candidatului P.D.S.R.-ului si de aici a pornit dilema. Si, de aici au pornit oarecum atitudinile diferentiate intre ceea ce a spus candidatul Iliescu si ceea ce face staff-ul sau electoral. De aceea, anumiti reprezentanti din staff-ul prezidential nu au acceptat si nu au vazut cu ochi buni clipul P.D.S.R.-ului. in fond, ce am inteles eu din acest lucru: ca, de fapt, Ion Iliescu nu-si poate controla nici oamenii care ii fac campanie electorala. Pentru ca nu a reusit sa controleze absolut nimic in acesti sase ani. Neputand, practic, sa ia o atitudine sau nevrand sa o faca si fata de Guvern, si fata de fenomenul CARITAS si fata de multe alte lucruri la care s-ar fi cuvenit sa-si exercite atributiile il aduce, la ora actuala, intr-o ipostaza noua – aceea de personaj politic care nu controleaza actiunile care ii sunt siesi dedicate.
M. Mitrea: Este absolut interesant ca nici macar nu v-ati obosit sa aflati care este staff-ul de campanie al actualului presedinte si cine a facut clipurile, dar ca de obicei, incercati sa amestecati putin lucrurile. M-ati adus, din nou, la cuvantul duplicitar, ati spus, din nou ca facem campanie murdara. Va rog sa aratati dvs. care sunt momentele murdare….
R. Opris: A vazut toata tara.
M. Mitrea: Dl Mihaescu nu a afirmat acest lucru, nu este din conducerea … Spuneti-mi dvs. care este elementul murdar din clipurile noastre! Vreau sa-mi spuneti care este elementul murdar!
R. Opris: Este vorba de o procedura incorecta, este vorba si de o incalcare a deciziei C.N.A.-ului. Practic, eu multumesc C.N.A.-ului pentru continutul deciziei in care se arata, in mod clar, ca aceasta metamorfoza a imaginii nu este permisa si nici utilizarea spuselor contracandidatului intr-o maniera aflata la distanta de intentiile celui care le-a exprimat.
M.Mitrea: Ma faceti pe mine sa nu inteleg daca ati detectat sau nu acest lucru. Ce este murdar? Faptul ca se face legatura intre Emil Constantinescu si Regele Mihai, asta este?! Constatam zilele trecute ca P.D.S.R.-ul are o scrisoare de multumire … . Va spun sincer ca lucrul asta l-am aflat din ziar. Probabil ca stiti dvs. - m-am gandit eu - ca exista o asemenea scrisoare si aruncati aceasta idee ca nu cumva, daca va aparea, sa spuneti ca am trimis-o noi. Spuneati de duplicitate: CARITAS-ul. De ce nu spuneti de SAFI, cel care a luat banii de la amaratii care vroiau sa-si cumpere o casa, este Viorel Catarama. Unul dintre candidatii propusi de dvs. pentru prim-ministru. Este cel care a nenorocit o multime de oameni si eu cred ca foloseste acesti bani pentru campania dvs. Si ma trimiteti la CARITAS, care nu are nici o legatura cu P.D.S.R.-ul.
R. Opris: Ati asistat la o calomnie. Pe ce va bazati cand afirmati lucrul acesta? Pe nimic. Stim foarte bine ce s-a intamplat.
O. Andronic: Stimati invitati, timpul nostru a trecut, emisiunea noastra a fost animata, chiar ma bucur ca s-a intamplat asa: nu a depasit in nici un caz limitele fair-play-ului. O singura observatie mi-as permite sa fac: regretul meu personal, de observator al fenomenului politic, ca cele doua clipuri – ca sa iau un exemplu - demonstreaza o mentalitate de a face chiar si campanie electorala – de a o face cu fata spre trecut. Deci, ramanem ancorati la fostul rege, la fostul dictator, la lucrurile de care ar fi trebuit sa ne despartim si sa privim spre viitor. Poate este un punct care merita discutat intr-o alta emisiune.
R. Opris: Viitorul este conditionat si de trecut. Exista un trecut de care iti este rusine si un trecut cu care te poti mandri. Asta diferentiaza, cel putin, trecutul partidului meu fata de …
M. Mitrea: Eu as vrea sa ma intalnesc din nou cu dl Opris sa discutam pe aceasta tema despre o incercare de furt …
O. Andronic: Pe parcursul emisiunii au venit o serie de intrebari, dovada ca o multime de telespectatori au reactionat, mai ales emotional, deci sunt pentru sau contra unuia dintre dvs. Mi se pare cea mai buna masura a faptului ca emisiunea a suscitat interesul oamenilor. Va multumim pentru telefoane, pentru interesul pe care l-ati dovedit si, de asemenea, multumesc invitatilor nostri.

<< Preliminarii - Vocea sefilor de campanie ... ||| Primul tur - Candidatii se prezinta >>
| | Citiri: 6387 |

 
Copyright © 2005 - 2020 - Editura AlegRO