* Prima pagină * Căutare * Contact *
 

ANDOgrafie zilei - Cronica satirică a întâmplărilor și persoanelor publice din 2011


 [pdf] Citeste cartea on-line

 

CUVANT ÎNAINTE

Gustul amărui al realității...

 

Cu acest al doilea volum al colecției „ANDOgrafia zilei” ofer cititorilor – și iubitorilor genului, în special - o cronică satirică ilustrată a evenimentelor și personajelor care au contribuit la profilul unui an încărcat: 2011.

Am adăugat, la fel ca la primul volum, o parte dintre comentariile, în aceeași notă, apărute sub genericul „Gura Lumii – Informații pentru care nu băgăm mâna în foc”. Colaborarea dintre ANDO și AMBIDEXTRU este, deja, una de lungă durată, ea debutând încă din primul an de apariție al cotidianului „Libertatea”, filtrată ulterior de diferitele formate publicistice pe care le-am utilizat.

Este o partitură pe care recomand cu căldură lectorilor să o interpreteze într-o tonalitate optimistă, chiar dacă, uneori, umorul care răzbate la suprafață are un gust amărui. Este, dealtfel, gustul existenței noastre și nu depinde de alții să-l îndulcim sau să-l facem de nesuportat.

            Îmi exprim speranța că cei care vor scrie cronica acestui timp vor găsi răgazul să se aplece și asupra acestui tip de reflectare a adevărurilor multiple pe care le presupune istoria.

 

Lectură plăcută!
Autorul

 (24 Ianuarie 2012)

 

| | Citiri: 5679 |
 
Copyright © 2005 - 2020 - Editura AlegRO