* Prima pagină * Căutare * Contact *
 

Șapte zile - 2017


[pdf] Citeste cartea on-line

Continuitate vs AlternantaCuvânt înainte......

2017:  Anul de la intersecția tehnocrației  cu democrația paralelă 

Această cea de-a cincea ediție a cronologiei comentate a actualității, realizată și difuzată în calupuri săptămânale de Agenția Independentă de Presă AMOS News, nu face decât să consolideze un proiect al cărui rost principal estie acela de a reține în depozitarul memoriei vorbe și fapte care, altminteri, s-ar pierde în noianul de informații cu care suntem copleșiți cotidian. Aș putea spune că, într-un fel modern, continuăm o tradiție cronicărească, comentând în timp real evenimente pe care le parcurgem într-un ritm debordant.

Ceea ce veți re-citi în opul de față nu este, neapărat, o re-evocare obiectivă a parcursului zbuciumatului (la fel ca și ceilalți) an 2017, cel de la intersecția tehnocrației cu democrația paralelă. Obiectivitatea este atributul mașinilor - de orice fel, inclusiv cele de scris - nu al oamenilor cu insensibilități diverse, care în mod evident filtrează prin propria lor formație, intelectuală și morală, materia primă a timpului trăit. Veți regăsi, desigur, puncte de vedere și aprecieri cu care puteți să nu fiți de acord, dar și judecăți de valoare care le pot confirma pe cele din propria dv scară de valori. Asta nu înseamnă că ne încadrăm în categoria făcută celebră de un mare gânditor contemporan, a fake-news-urilor. Înseamnă doar că aveți la dispoziție materia primă din care puteți extrage propriile concluzii.       

Agenția AMOS News a demarat acest ciclu ca pe o îndatorire profesională - și deonto-logică - de a lăsa în urma sa evaluările din care istoricii perioadei vor putea trage con-cluziile atunci când pasiunile și tensiunile se vor fi stins iar obiecticitatea analizei își va putea pune amprenta pe opera lor. Acest lucru se va întâmpla, desigur nu mâine, ci peste un număr de ani, când presiunea contemporanilor nu se va mai putea exercita. Cu toate acestea, volunjțul de față se adresează în egală măsură celor care, astăzi, doresc să-și confrunte propriile opinii și opțiuni cu cele ale celor care le-au înregistrat și consemnat cu regularitatea pe care o implică presa cotidiană.

Octavian ANDRONIC
| | Citiri: 1531 |
 
Copyright © 2005 - 2020 - Editura AlegRO