* Prima pagină * Căutare * Contact *
 


Remember
Cuvânt înainte
Aventura televiziunii
Preliminarii
        Grupa I-a
        Grupa II-a
        Grupa a III-a
        Grupa a IV-a
        Grupa a V-a
Finalele
        Finala cu presa
        Primarul in exercitiu
Dialoguri subiective
        George PADURE
        Anton VATASESCU
        Victor CIORBEA
        Dinu PATRICIU
        Doru Viorel URSU
        Mihai ERBAŞU
        Crin HALAICU
Rezultatele primului tur
Turul 2
        Victor CIORBEA
        Ilie NĂSTASE
        Bătălia pentru sectoare - 10 iunie 1996
        Bătălia pentru sectoare - 11 Iunie 1996
Semifinalele
        Seria A - 15 mai 1996
        Seria B - 16 mai 1996
        Seria C - 22 mai 1996
        Seria D - 23 mai 1996
Super-Finala
        Repriza a II-a
        Din culise
Post festum - 7 august 1996
Cuvânt după

 

 

Capitol/Subcapitol: Super-finala - Repriza a II-a

REPRIZA a-II-a

E. Isopescu: In scena intra, in calitate de moderator, E. Isopescu. Stimati telespectatori, incepe repriza a doua. Va apartine pentru ca asa cum v-am anuntat, dvs. ne-ati transmis mii de telefoane in cele doua zile si mii de intrebari pe adresa celor doi candidati. Propun celor doi candidati, mai intai, sa raspunda intrebarilor adresate cand unuia, cand celuilalt, iar spre finalul acestei reprize sa punem intrebari ambilor candidati. Asadar, in cele ce urmeaza telespectatorii au cuvantul. Pentru ca dl Octavian Andronic a inceput cu dl Ciorbea, am sa incep cu dl Nastase. Cum considerati ca veti putea ocupa postul de primar general cu studiile dvs.? Intrebarea apartine dlor Udrescu, Mitrache, Iliescu din Bucuresti.
I. Nastase: Cred ca nu are nimic de a face cu educatia pe care am primit-o in Occident, educatie pe care am inceput sa o am in momentul cand am venit in... Dar noi aici discutam despre tot felul de treburi, dar pana la urma tot la bani ajungem. Eu cred ca in momentul cand am inceput sa fac acesti bani, a trebuit sa ma dezvolt ca persoana si ca om in afaceri si m-a invatat foarte mult. Banul m-a invatat foarte mult, m-a invatat sa investesc ca sa vin inapoi, m-a invatat si deci educatia mea, a inceput in momentul in care am inceput sa investesc niste bani. Cred eu ca am reusit foarte bine, un lucru bun pentru mine ca mi-am lasat studiile pentru familie, pentru ca eram sapte acasa, tata nu prea castiga si trebuia sa alerg sa pot aduce un ban acasa. Deci, nu ma feresc sa spun treaba asta. Sunt foarte multi in tara, oameni cu 8 - 9 clase, dar care sunt considerati oameni si care merg la lucru si care au o meserie; in toata lumea asta sunt. Nu mi s-a pus intrebarea asta nici de catre presa straina timp de 40 de an i.
E. Isopescu: Dle Ciorbea, d-na Vara Dumitru crede ca doar "golanii" sunt cei care il sprijina pe dl Ciorbea. In acest caz il vor ajuta pe dl Ciorbea sa scoata gunoiul de pe strazile Bucurestiului?
V. Ciorbea: O scurta remarca in legatura cu raspunsul dlui Nastase. Inteleg ca...
I. Nastase: Vedeti ca ma provocati...
V. Ciorbea: Este vorba despre acest cult al banilor pe care il inteleg, insa si nu am nici o remarca in legatura cu... insa, ma intreb cum s-au intrebat si alti contracandidati cum de, avand acest cult al banilor, ati investit circa 3,5 milioane de dolari in primul tur si de unde si cum veti recupera aceasta suma, pe seama cetatenilor Capitalei sau cum? In ce priveste sprijinul "golanilor" daca este vorba despre simpatizantii de membrii Conventiei Democratice si ai fortelor democratice din Opozitie, care reprezinta imensa majoritate in Capitala, si care constituie in acelasi timp majoritatea absoluta in Consiliul General al Capitalei, evident ca ma bucur de acest sprijin si sunt multumit ca il am, pentru ca pe baza acestui Consiliu General al Capitalei voi putea pune in aplicare programul.
E. Isopescu: Va multumesc. Oprescu Cezara, Ion Ionita, Teodor Neagoe: sustinatorii dvs. sunt tiganii care tulbura linistea Bucurestiului. Cum vi se pare amenintarea lui Madalin Voicu?
I. Nastase: Eu consider aceasta situatie... declaratia a fost facuta publica... a dlui Madalin aceasta declaratie nu o consider normala; e declaratia dansului personala, nu este a mea. Pentru bunul mers si linistea Bucurestiului cred ca nu ar trebui sa se mai faca astfel de declaratii...
E. Isopescu: Va multumesc. Dle Ciorbea, Ionescu Elena intreaba: daca sustine ca este onest, de ce nu s-a incadrat in specialitatea dansului, acolo unde este nevoie de el?
V. Ciorbea: Nu pot sa nu fac o remarca legata de declaratia lui Madalin Voicu. Este un santaj politic inadmisibil si e bine cunoscut ca acest personaj este foarte apropiat de PDSR, pe care, din pacate, dl Nastase il reprezinta. Este adevarat ca reprezinta o grupare minuscula si ca foarte multe alte grupari ale romilor au declarat ca nu sunt de acord si ca se desolidarizeaza de un asemenea santaj politic. De ce nu m-am incadrat in profesie? Am fost in permanenta in profesie si ca magistrat, si in calitate de cadru didactic ca lider sindical jurist am contribuit, cum spuneam, la punerea bazelor noului drept sindical, a noii legislatii si la incheierea primelor contracte colective la nivel national din istoria miscarii noastre sindicale.
E. Isopescu: Va multumesc.
V. Ciorbea:... primele contracte acum 20 de ani;... dl Nastase, nu faceti confuzii din astea, ca nu stiti ce exista atunci. Am preluat modelele din Statele Unite si din Europa Occidentala si am elaborat proiecte de legi noi care stau la baza activitatii sindicale.
I. Nastase: Vedeti cum vorbiti, felul in care vorbiti...
V. Ciorbea: Nu, eu imi scriu intrebarile, dle Nastase, eu nu am nevoie
 


<< Super-Finala ||| Super-finala - Din culise >>
| | Citiri: 4789 |

 
Copyright © 2005 - 2020 - Editura AlegRO