* Prima pagină * Căutare * Contact *
 

Șapte zile


[pdf] Citeste cartea on-line

Continuitate vs AlternantaIntroducere...

 

52 x 7 = 2014           

La fel ca și precedentul volum (52 x 7 = 2013), acesta funcționează pe aceeași schemă: comentarii sintetice în format săptămânal ale celor mai importante fapte, gesturi și vorbe din actualitatea politică. E drept că la un eventual cântar, ponderea o dețin vorbele – dar asta-i politica noastră de aici de pe Dâmbovița: vorbă multă, fapte puține. E drept și că în 2014 nu se manifestase încă omul “lucrului bine făcut” și al vorbelor cumpănite… Uneori prea cumpănite.

Cele 52 de săptămâni ale lui 2014 au fost copleșite, la propriu și la figurat, de cele două runde electorale – europarlamentarele și prezidențialele – în jurul cărora s-a concentrat aproape toată creativitatea de care este capabilă valoroasa noastră clasă politică. De aici și caracterul preponderent “vocal” al consemnărilor din acest volum. Iar dacă veți pune cap la cap enunțurile acelorași personaje făcute pe parcursul celor 12 luni, veți constata o remarcabilă versatilitate și o incomparabilă capacitate de a nega astăzi ceea ce se susținea ieri și se va susține mâine.

Puteți, desigur, fi de acord cu noi, sau ne puteți contesta în numele diferențelor de viziune, dar nu ne puteți retrage dreptul de a privi lumea cu un ochi critic și cu altul plin de înțelegere. Este avantajul nostru, ca membri ai unor categorii profesionale în care nu există alte ierarhii decât cele de valoare și de acuratețe a interpelării.

Dincolo de aceste aspecte rămâne formidabila capacitate a poporului român și a reprezentanților săi de frunte de a face istorie din aproape orice. Uneori – ca-n Seinfeld – din nimic!

Echipa Agenției Independente de Presă AMOS NEWS și-a făcut și în acest an datoria, consemnând cu rigurozitate și ceea ce s-a întâmplat, dar și ceea ce n-ar fi trebuit (poate) să se întâmple.

Lectură agreabilă! 


 

Octavian Andronic
(uneori și el AMBIDEXTRU)| | Citiri: 31307 |
 
Copyright © 2005 - 2020 - Editura AlegRO